Hier vind u de meest gestelde vragen.

Wat is een bouwtechnische keuring ?

Waarom heb ik een bouwtechnische keuring nodig ?

Wat is er allemaal bij inbegrepen ?

Moet ik aanwezig zijn tijdens de keuring ?

Heeft een nieuwere woning ook een keuring nodig ?

Hoe lang duurt een bouwtechnische keuring ?

Waarom kan ik de keuring niet gewoon zelf uitvoeren ?

Repareren jullie ook zaken tijdens het keuring worden ontdekt ?

Hoe ziet jullie bouwkundig rapport eruit ?

Waarom is een bouwtechnisch onderzoek zo duur ?

Ik heb nog een andere vraag !


Wat is een bouwtechnische keuring ?

Een bouwtechnische keuring is een professionele, complete visuele beoordeling van het totale onderhoudstaat en bouwtechnische aspecten van de woning. Onze inzet daarbij is om de gebreken te ontdekken die potentiŽle aanleiding voor problemen kunnen zijn en die invloed hebben een koper bij zijn beslissingen rond de aankoop van de woning van gedachten te doen veranderen. Het resultaat van een bouwtechnische keuring is een bouwkundig rapport.

Bij ons zijn de bouwkundige rapporten altijd voorzien van zeer nauwkeurige kostenramingen en ondersteunend fotomateriaal. Ze worden full color, zeer hoge kwaliteit geprint op onze digitaaldrukwerk printers. Naast kosten voor de directe termijn nemen wij ook kosten op voor termijn van 1-5 jaar en eventuele verbeterkosten.


Waarom heb ik een bouwtechnische keuring nodig ?

Een huis is verreweg de grootste aankoop die de meeste mensen in hun leven ooit zullen doen. Het is dus niet meer dan logisch om bij een dergelijk aankoop zoveel mogelijk informatie over uw aankoop te verzamelen als enigszins mogelijk is. Middels een bouwtechnisch keuring kunt u vermijden dat u vlak na de aankoop op een verassende manier oog in oog komt te staan met gebreken en hoge kosten die u van te voren niet had voorzien. Ons bouwkundig rapport bevat tevens veel nuttige adviezen waarmee u uw huis in een perfecte conditie kan houden. Een bouwtechnische keuring geeft u een gedetailleerd beeld van de eventuele problemen en gebreken die uw nieuwe huis verbergt. Als u uw huis verkoopt kunt u ook zeker overwegen een verkoopkeuring te laten uitvoeren, om op deze wijze te vermijden dat u niet aan uw wettelijke meldingsplicht heeft voldaan.


Wat wordt er geÔnspecteerd tijdens een bouwtechnische keuring ?

Ons bouwkundig rapport betreft alle bouwdelen zowel in- als exterieur. Zo kijken we ondermeer naar de gevels, het dak, de kruipruimte, isolatie, afwerkingen staat van onderhoud, goten, balkons. Heeft u advies nodig voor de verbouwing die u wilde plannen? Dan nemen we dat ook graag mee in het bouwkundig rapport.


Moet ik zelf aanwezig zijn bij de bouwtechnische keuring ?

Nee, het is absoluut niet vereist of verplicht. Wij stellen het echter wel zeer op prijs als u aanwezig bent. Het is een waardevolle ervaring en geeft u het meeste profijt van de bouwtechnische keuring, daar u gericht vragen kunt stellen. Als u met ons meegelopen bent is het bouwkundig rapport vaak ook nog duidelijker en weet u meer van uw huis dan mensen die niet bij de bouwtechnische keuring aanwezig waren.


Hoe lang duurt een bouwtechnische keuring ?

De tijd varieert nogal van huis tot huis. Als een huis in goede conditie is en er weinig opvallende zaken te keuren zijn is het mogelijk de bouwtechnische keuring binnen 1 uur af te ronden. Vergeet daarbij niet dat de inspecteur daarna nog minstens 3 uur arbeid heeft aan het opstellen van het bouwkundig rapport en de berekening van prijzen en staat van onderhoud.


Heeft een nieuwere woning ook een bouwtechnische keuring nodig ?

Jazeker. Een professionele bouwtechnische keuring, zoals door ons uitgevoerd, geeft u veel meer zekerheid. Wij signaleren potentiŽle problemen in een vroeg tijdstip, waarbij er vaak nog gemakkelijke oplossingen zijn.


Waarom kan ik geen bouwtechnische keuring zelf doen ?

De kans is aanwezig dat, zelfs al bent u bouwtechnisch onderlegd, u toch niet de kennis, training en ervaring heeft als onze inspecteurs, Zij inspecteren duizenden huizen en weten niet alleen alles over de typische bouwaard van een specifiek huis, maar zijn er tevens in getraind om ieder gebrek of tekortkoming op de juiste waarde te schatten. Daarnaast moet u nooit vergeten dat u zelf emotioneel betrokken bent en dus nooit een objectief oordeel kunt vellen of het object. Tot slot is het belangrijk dat bij grote problemen die pas langer na de koop zich voordoen (zogenaamde professioneel verborgen gebreken) u een onafhankelijk bouwkundig rapport nodig heeft waarbij de rechter wel degelijk een verschil maakt tussen een ervaren onafhankelijk bouwtechnisch keuringsbedrijf of de bevindingen van een betrokken familielid.


Wat als de keuring problemen aan het licht brengt ?

Ons bouwkundig rapport vertelt u gedetailleerd de conditie van uw aan te kopen woning. Tevens krijgt u inzicht in de kosten en werkzaamheden die nodig zijn om het huis in goede conditie te krijgen. Natuurlijk is er geen huis perfect, het is aan u om, naar aanleiding van, het bouwkundig rapport een afweging te maken. Zijn de kosten die nodig zijn om het huis in goede conditie te krijgen het voor u wel of niet waard? Als er grotere problemen aan het licht gekomen zijn tijdens de bouwtechnische inspectie dan kunt u deze meenemen in de onderhandeling over de prijs van de door u begeerde woning. Uiteindelijk zal u de beslissing moeten nemen. Met een bouwtechnische inspectie en het bijbehorend bouwkundig rapport, weet u wat u koopt en zijn potentiŽle problemen aan het licht gebracht. Op deze manier heeft u een veel helderder beeld gecreŽerd over wat u gaat kopen.


Repareert u ook de problemen die u tegenkomt tijdens de bouwtechnische keuring ?

Nee. Mocht u na aankoop van de woning echter geÔnteresseerd zijn in objectieve begeleiding van u verbouwingsproject, dan kunnen wij u daarbij wel adviseren. U kunt daarvoor ten alle tijde contact met ons opnemen. (klik hier)


Hoe ziet jullie bouwkundig rapport eruit ?

U kunt een voorbeeldrapport bekijken door hier te klikken. Let op dit bestand is in het veelgebruikte .PDF format. Indien u het echter toch niet geopend krijgt kunt u hier een reader downloaden. Het rapport wordt u altijd digitaal toegezonden, maar tevens ontvang u een of meerdere exemplaren per post. Deze hardcopys zijn altijd full color gedrukt. U kunt natuurlijk ook ten alle tijde beschikken over het genomen fotomateriaal tijdens de bouwtechnische keuring.


Waarom is een bouwtechnisch onderzoek zo duur ?

Natuurlijk is een bouwtechnische keuring op het eerste gezicht best duur. Nu zijn wij al het bedrijf wat een van de scherpste tarieven in de markt heeft gezet. Een inspecteur heeft veel tijd nodig om een huis goed te inspecteren tevens vraagt het nog veel tijd om het rapport tot in de puntjes verzorgd uit te werken. Als u het tarief afweegt tegenover de aankoopsom van een woning is het natuurlijk altijd nog een redelijk bedrag zeker als u meeweegt dat in de meeste gevallen het bedrag ook nog eens aftrekbaar is van de belasting.


Ik heb nog een andere vraag !

Dan kunt u het beste even hier klikken, en de vraag mailen.